Content marketing ondersteunt groeiende verkoop

Comments Off on Content marketing ondersteunt groeiende verkoop

Content marketing verzorgt het gezicht (en nog veel meer) van je website. Dankzij content marketing en natuurlijk complete internetmarketing groeit je verkoop. Tenminste wanneer je je houdt aan alle spelregels met betrekking tot content marketing. Gebruik de juiste leverancier voor content marketing en je zult zien dat je website niet alleen goed gevonden wordt, maar ook boeit en je doelgroep bindt. Deze doelgroep voelt zich thuis op je website, dankzij content marketing wordt hij goed gevonden en past hij precies bij het verwachtingspatroon van de doelgroep.

Content Marketing

Content marketing zet uw organisatie op de kaart wanneer je nieuwe klanten wilt binnen halen, dit op basis van goede inhoud. Op jacht naar nieuwe klanten zorgt content marketing voor de nieuwe business. Veel content marketing specialisten hebben het idee dat zij de wereld in pacht hebben. Echter doorgaans kan content marketing slechts een succes zijn wanneer het onderdeel uitmaakt van de juiste internet marketing strategie die gebruikt wordt en samen met jou is uitgewerkt. Daarom is het belangrijk dat een specialist van jouw organisatie deel uitmaakt van het internet- en content marketing team gedurende de implementatie. Dit vinden ze niet leuk, want ook zij willen belangrijk gevonden worden binnen de eigen organisatie en geen deel uitmaken van een team. Net als bij een verkoop afdeling. De verkoper heeft klant binnengebracht en de account manager zorgt voor het onderhouden van de relatie. Daarmee is de rol van een accountmanager die aanmelding op je website mag nabellen minder aantrekkelijk als de verkoper die zelf scoort. Echter content marketing speelt tegenwoordig vaak de rol van verkoper en is nabellen voldoende.

Door de automatisering van administratieve processen was het voor verkopers vervelend dat ook zij moesten administreren. Bedrijven als Sales Force hebben hiervoor mooie applicaties gemaakt die je kunt verbinden aan je website en kunt meten wat het resultaat is van de individuele nabeller. Het administreren was een straf. Tegenwoordig gaat dit vanzelf. De verkoper ontvangt graag gekwalificeerde aanmelders, zodat zijn of haar tijd optimaal kan worden benut en niet misbruikt wordt om zelf te kwalificeren. Met een goede website en de juiste content, kun je met behulp van content marketing vrijwel zeker zijn dat je altijd over “automatisch” gekwalificeerde aanmelders spreekt. Dan moet elke aanmelder leiden tot business en dus leden tot groeiende verkoop. Een van de lessen die de internet marketing en dus ook de content marketing specialisten geleerd hebben. Bij het ontwerpen, bouwen en inrichten van een website is het van belang dat er iemand vanuit de business in het team opgenomen is. Dit staat garant dat content marketing dan voor meer verkoop bijdraagt.

ZipZoo.nl

April 2, 2017 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar