Lenen, welk bedrag past bij mij?

Comments Off on Lenen, welk bedrag past bij mij?

Een lening afsluiten is een van de eenvoudigste manieren om relatief snel aan geld te komen. Wil je graag jouw droomreis maken? Eindelijk die mooie auto kopen waar je al jaren over droomt of jouw woning verbouwen om die droomkeuken erin te krijgen? Dan is een persoonlijke lening een goede oplossing om dit sneller te realiseren. Hierdoor heb je niet in één keer veel geld nodig, maar kun je het in termijnen terugbetalen. Het is natuurlijk wel van belang dat je de lasten van de termijnen kunt terugbetalen. Daarom stel je altijd de belangrijke vraag: hoeveel kan ik lenen?

De maandelijkse lasten

Hoeveel je kunt lenen hangt af van je maandelijkse uitgaven. Om te leven geef je namelijk veel geld uit. Zo geef je maandelijks geld uit aan je huis, auto, kleren, eten, verzorging, ontspanning, hypotheek en nog veel meer zaken. Zet daarom voor een paar maanden jouw uitgaven op een rijtje. Hierdoor krijg je goed in beeld hoeveel saldo je per maand overhoudt. Aan de hand van dit saldo kun je bedenken wat een reëel bedrag is om te lenen.

Kosten van leningen

Elke situatie is anders, maar op het gebied van uitgaven zijn er een aantal vuistregels die je kunt hanteren. Zo kun je ervanuit gaan dat bij het gemiddelde gezin, er een derde wordt uitgegeven aan dagelijkse kleine aankopen, een derde voor terugkerende vaste kosten en een derde voor lening en spaargeld. Met deze regel is het mogelijk om een lening af te sluiten en toch comfortabel te kunnen leven.

Afbetaling

De aflossing van een lening wordt in termijnen gedaan. Hoeveel dit per maand is zal liggen aan het maandelijkse bedrag van de lening. Als je beslist hebt over hoeveel geld je wilt gaan lenen, heb je de keuze uit verschillende aflos termijnen. Hoe sneller je aflost, hoe hoger de maandelijks kosten, maar dus ook hoe sneller je er vanaf bent. Doorgaans verschillen de aflosperiodes tussen de 18 en 84 maanden.

 

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/alle-doeleinden/hoeveel-kan-ik-lenen/
February 17, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar