Waarom goede sportverlichting noodzakelijk is

Comments Off on Waarom goede sportverlichting noodzakelijk is

Sportverlichting is van cruciaal belang als je een bepaalde sport uitoefent in bijvoorbeeld een sporthal. Als je hier geen goede verlichting hebt, zul je niet optimaal kunnen presteren en kan het slecht zijn voor je ogen. Om deze reden is het gebruikelijk om goede sportverlichting aan te schaffen. Maar wat zijn de voordelen van sportverlichting nou eigenlijk?

De voordelen van verlichting in sporthallen

Als je hebt besloten om goede verlichting aan te schaffen in sporthallen, dan zijn er tal van voordelen te bedenken. Wist je bijvoorbeeld dat het gebruiken van goede sportverlichting zorgt voor een gemiddelde energiebesparing in combinatie met een CO2 reductie van 65%? Vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen is dit natuurlijk erg prettig, maar natuurlijk zijn er ook nog voordelen voor jezelf.

Als je namelijk besluit om verlichting aan te schaffen die speciaal hiervoor is gemaakt zul je merken dat er minimale onderhoudskosten gemaakt worden. De levensduur van deze verlichting zit ongeveer op 100.000 uur.

Is het financieel wel interessant om sportverlichting aan te schaffen?

Jazeker, het aanschaffen van verlichting die speciaal ontwikkeld is voor de sportindustrie is enorm goed. Je zult merken dat je op maandelijkse basis minder stroom zult verbruiken. Naast het verminderen van stroomgebruik zul je ook merken dat de zalen meer licht krijgen. Door het reduceren van de maandelijkse kosten in combinatie met de eenmalige aanschafwaarde ligt de terugverdientijd van deze verlichting tussen de 1 en 3 jaar. Kortom, het is zeker de moeite waard!

February 15, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar