Aan welke eigenschap voldoet een goede spreker?

Comments Off on Aan welke eigenschap voldoet een goede spreker?

Steeds meer evenementen kiezen er voor om een spreker te boeken of in te huren. Dit kan echter een vrij prijzig iets zijn. Daarom is het belangrijk om eerst te kijken of een spreker daadwerkelijk bij het evenement past. Vervolgens wil je ontdekken welke spreker je dan graag op je evenement zou willen hebben. Of wil je er misschien meerdere uitnodigen? Om je enigszins op weg te helpen bespreken we in deze blog allereerst aan welke eigenschappen een goede spreker zonder enige twijfel zou moeten voldoen! Lees daarom snel verder. 

Goede Spreker – zoekt interactie

De aandacht van het publiek vasthouden is natuurlijk enorm belangrijk. De ene spreker kan dit van nature heel goed, door wisselingen in zijn of haar stem bijvoorbeeld. Ook zijn er veel sprekers welke op de juiste momenten gebruik maken van een geschikte dosis humor. Mocht je evenement echter meer informatief zijn van aard, dan is het heel belangrijk om interactie te zoeken met het publiek. Een goede spreker stelt dus ook genoeg vragen aan zijn of haar publiek. Zo houdt hij of zij het publiek ten allen tijde bij de les!

Goede Spreker – heeft geen plankenkoorts

De beste sprekers staan net zo lief voor enorme publiek als voor een kleiner publiek. Een goede spreker mag geen plankenkoorts hebben. Er is immers niks zo beschamend als een spreker welke volledig dichtklapt als hij of zij moet spreken voor een groot publiek. Hierdoor zou meteen de aandacht en geloofwaardigheid van het gehele evenement in het water vallen. Een goede spreker moet zich daarom goed en comfortabel voelen op een podium. 

Waar boek je goede sprekers?

Vandaag de dag zijn er steeds meer platformen waar je sprekers kunt boeken of inhuren. Echter kan dit best prijzig zijn. Daarom moet je ervoor zorgen dat je van tevoren goed weet welke spreker je wil boeken en of deze spreker wel daadwerkelijk past bij jouw evenement en je publiek. Nu kun je zelf verschillende sprekers gaan onderzoeken, er zelf contact mee opnemen en ze zelf een voorstel doen. Echter zul je er al snel achter komen dat dit een kansloze aanpak is. Je kunt sprekers beter boeken via een sprekersplatform als Speakers Academy. Speakers Academy is al meer dan 25 jaar hét platform voor sprekers en dagvoorzitters. Ze werken samen met meer dan 25.000 (inter)nationale topsprekers. Hierdoor weten ze altijd de perfecte spreker te koppelen aan jouw event. Neem vooral eens contact op!

October 19, 2022 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar