Burn-out behandeling

Comments Off on Burn-out behandeling

Burn-out behandeling is bedoeld voor hardwerkende professionals die geen grip meer hebben op hun leven. De druk op het werk zorgt ervoor dat je steeds meer van jezelf eist. Daardoor hou je  geen rekening met je behoeften en raak je opgebrand. Tijdens de burn-out behandeling leer je hoe je beter met je energie kunt omgaan en je emoties beter kunt beheersen. Het gevolg daarvan is het gevoel van in control zijn, ook heb je niet altijd controle op anderen.

Burn- out behandeling in 10 consulten

De burn-out behandeling bestaat uit 10 consulten van ieder 60 minuten. Deze consulten zijn verspreid over 5 tot 6 maanden. Behalve gesprekken zijn er ook opdrachten die je tussen de consulten in uitvoert. De burn-out behandeling is een actief traject. Daardoor leer je veel nieuwe vaardigheden die je helpen om beter met je gedachten en emoties om te gaan. Vandaar dat je na de burn-out behandeling meer in control bent.

Burn-out zelf overwinnen

Misschien heb je al geprobeerd om de burn-out zonder een behandeling te overwinnen. Je neemt meer rust, doet wat meer leuke dingen, eet gezond en gebruikt voedingssupplementen. Je werkt dus aan de symptomen van je burn-out die daardoor wel kunnen verminderen. Echter werk je op deze manier niet aan het echte probleem. Het echte probleem is niet dat je niet gezond eet of veel werkt. Het echte probleem is dat je niet gezond denkt. Zonder een burn-out behandeling is dit probleem moeilijk op te lossen.

Oorzaken van een burn-out

De oorzaak van de burn-out is dat je problemen op een manier probeert op te lossen die niet meer werkt. Waarschijnlijk werkte deze manier ooit wel en daarom heb je die geleerd. Helaas werkt die nu niet meer. Het voelt alsof je telkens met het hoofd tegen een muur aanloopt. Niets en niemand werkt mee. Het lijkt alsof jij de enige bent die deze strijd voert en niemand begrijpt het. De echte oorzaak van de burn-out zit in je hoofd. Je patronen van denken, voelen en doen belemmeren je om daar verandering in te brengen. Daar kan een burn-out behandeling je bij helpen.

Resultaat van een burn-out

De burn-out behandeling levert je veel voordelen op. Je gaat anders kijken naar jezelf en naar anderen. Je wordt milder, begripvoller en rustiger. Andere mensen en situaties zullen jou niet meer uit je evenwicht brengen. Je weet hoe je je rust moet bewaren en reageren zodat je voor jezelf kunt opkomen zonder een ander te kwetsen. Je weet wat je waard bent en je straalt het uit. Je bent uiteindelijk in control.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk in de regio Doetinchem. Ook als je alleen stress ervaart. 

 

November 4, 2019 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar