Burn-out in Amsterdam: het overkwam mij

Comments Off on Burn-out in Amsterdam: het overkwam mij

Tegenwoordig komt een burn-out op jonge leeftijd al steeds vaker voor. Ook ik had last van een burn-out in Amsterdam, tijdens mijn studietijd. Voor ik het wist, zat ik dagelijks vast in een patroon waar ik zwaar ongelukkig van werd. Ik maakte me de hele dag door druk over van alles en nog wat, was bang om te falen en als gevolg had ik slapeloze nachten. Ik droomde zelfs over dingen op mijn to-do-lijstje. Dat gaf me zo’n vreselijk opgejaagd gevoel dat ik helaas geen rust meer ervaarde en brak…

Ik kon en wilde het liefst niks meer. Stoppen met mijn studie leek me even de enige uitweg uit alle stress en chaos. Natuurlijk zou dat mijn stressgevoel niet zomaar oplossen, maar ik wilde niets liever dan dat.

Gelukkig kon ik hier destijds over praten met een vriendin. Ik wist dat zij mij niet zou veroordelen of zou denken dat ik het allemaal niet aankon en dat het aan mij lag, ook al dacht ik zelf wel zo. Zij kende mensen met dezelfde ervaringen als ik en heeft me er weer bovenop geholpen door mij te wijzen op Brain-Fit.

Wat kun je doen tegen een burn-out?

Ik ben naar deze specialist (Brain-Fit) gegaan en daar hebben ik kennisgemaakt met neurofeedback in Amsterdam. De maatschappij is druk en legt mensen van jongs af aan al hoge verwachtingen op, maar in een drukke stad Amsterdam lijkt dat niveau extra verhoogd te zijn gevoelsmatig. Wat mij heeft geholpen om weer meer rust te ervaren in het dagelijks leven, is de burn-out therapie die ik heb gevolgd bij Brain-Fit.

Hoe werkt zo’n burn-out behandeling?

Deze burn-out therapie bestaat uit neurofeedback, wat eigenlijk inhoudt dat je met een specialist gaat kijken hoe je de veerkracht en flexibiliteit van je brein kunt vergroten, zodat je makkelijker kunt (los)laten. Ik leerde zo meer relativeren en me minder druk te maken over zaken. Dit heeft mij oprecht van mijn slaapproblemen en stress afgeholpen. En geloof me, dat gevoel van rust na die eerste sessie, had ik lang geleden voor de burn-out behandeling voor het laatst gevoeld.

Hoe Brain-Fit mij hielp vlak voor het echt te laat was

Een burn-out is iets om absoluut serieus te nemen. Ervaar jij een hoge mate van stress op dagelijkse basis, voel jij je down, angstig, oververmoeid of raak je snel geïrriteerd en merk je dat je misschien zelfs slechter presteert? Dit zijn allemaal klachten waar je last van kunt hebben als je in een burn-out dreigt te komen. Dit is heftig en daarom helpt Brain-Fit mensen zoals ik op deskundige wijze.

Ik heb veel steun aan Brain-Fit ervaren om de volgende redenen:

  • Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht;
  • Ze hebben 13 jaar ervaring met NFB (neurofeedback) en bieden dit aan i.c.m. PNEI (Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie);
  • De specialisten hebben veel levenservaring en zijn ervaringsdeskundigen;
  • Ze bieden zelfs mogelijkheid tot duo-trainingen in Hillgom (kinderen en ouders/broers/zussen);
  • Bij Brain-Fit werken gecertificeerde therapeuten;
  • De burn-out behandeling in Amsterdam kan worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Deel je gevoel en praat erover!

Heb jij het gevoel dat je misschien ook wel eens tegen een burn-out in Amsterdam aan zou kunnen zitten? Blijf dan niet langer met vragen zitten en ga hierover in gesprek met iemand bij Brain-Fit. Deze zeer laagdrempelige organisatie kun je geheel gratis benaderen voor een kosteloze proefsessie in de vorm van een training.

Brain-Fit biedt burn-out therapie aan als training neurofeedback in Amsterdam, neurofeedback in Amstelveen en neurofeedback in Haarlem. Bekijk zeker even hun website als je denkt dat jij (of iemand die je kent) hier baat bij heeft. Het zal een wereld van verschil maken!

November 4, 2019 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar