CE markering dankzij HMPA

Comments Off on CE markering dankzij HMPA

Ik heb sinds kort een bedrijf in kinderspeelgoed. Om de producten te mogen verhandelen, moeten ze beschikken over de CE markering. Met deze markering wordt aangegeven dat het speelgoed voldoet aan de wettelijke eisen die gesteld zijn door de EER. Deze eisen hebben betrekking op veiligheid, gezondheid en milieu. Het is mijn eigen verantwoordelijkheid om vast te stellen of het product aan al deze eisen voldoet. Vervolgens moet ik ook zelf deze markering aanbrengen.

CE markering aangevraagd

De eerste stap is het aanvragen van een CE keurmerk aanvragen voor mijn product. Hierbij heb ik veel begeleiding gekregen van HMPA. Allereerst hebben de medewerkers me geadviseerd over welke producten wel en niet in aanmerking komen voor zo’n markering. Het traject dat tot het keurmerk leidt is lang en ingewikkeld. Gelukkig hebben de medewerkers van HMPA me hier goed bij geholpen.

Het is gelukt!

Het is gelukt. Dankzij de medewerkers heb ik de markering aan kunnen vragen en zijn sommige van mijn producten vrij verhandelbaar binnen de Europese Unie. Dit houdt in dat ik me als producent geen rekening hoef te houden met nationale regelgeving. Ik voldoe met mijn producten immers al aan de Europese wettelijke eisen. Ik wil de medewerkers van HMPA ontzettend bedanken.

November 4, 2019 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar