De voordelen van slapen op een natuurlatex matras

Comments Off on De voordelen van slapen op een natuurlatex matras

Sinds enkele jaren is latex uitgegroeid tot een van de favoriete materialen van iedereen voor matrassen. Hun voordelen zijn talrijk en het comfort dat zij bieden is zeer hoog. Slapen op een natuurlatex matras garandeert een rustgevende en adequate slaap.

Als je overweegt een latex matras te kopen, moet je zich eerst grondig informeren over de kenmerken, eigenschappen en de voordelen die het je kan bieden. In dit artikel presenteren wij de belangrijkste voordelen van het kiezen voor een eco matras van Una. Kijk hier eens naar!

Wat is latex?

Latex is een melkachtige substantie die bestaat uit harsen die worden geëxtraheerd uit insnijdingen in de stam van de Hevea brasiliensis boom. Het wordt ook verkregen als een goedkoper oliederivaat (synthetische latex).

Synthetische latex heeft een sterkere geur dan natuurlijke latex, voelt rubberachtiger aan en is iets minder comfortabel dan natuurlijke latex. Gewoonlijk worden de twee soorten latex gecombineerd; hoe duurder ze zijn, hoe hoger het percentage natuurlatex dat ze bevatten.

Voordelen van een natuurlatexmatras

Zacht gevoel

Latexmatrassen worden gekenmerkt door een zeer zachte aanraking. Dit maakt ze zeer aangenaam als het op rusten aankomt.

Aanpassingsvermogen

Latex is een zeer elastisch materiaal. Dankzij deze kwaliteit past een natuurlatexmatras zich perfect aan de vorm van het lichaam aan. Dit resulteert in een zeer zachte en progressieve ontvangst.

Medium stevigheid

Latex matrassen hebben een gemiddelde hardheid, waardoor ze ideaal zijn als je een stevige en comfortabele basis nodig hebt.

Hygiëne

Latex matrassen zijn zeer ademend, waardoor vocht gemakkelijker door het lichaam kan worden opgenomen. Bovendien is natuurlijke latex geen geschikt substraat voor de groei van deze organismen. Dit voorkomt de verspreiding van schimmels en bacteriën als gevolg van vochtigheid.

Waarop moet worden gelet bij de aankoop van een latex matras?

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als je een natuurlatex matras gaat kopen. Zo is bijvoorbeeld de dichtheid en de hoogte belangrijk. Hieronder vertellen we je daar meer over.

De dichtheid van de matras

Dit zal bepalen of de matras meer of minder stevig is, waarbij altijd in gedachten moet worden gehouden dat latex een zacht en vormbaar materiaal is en nooit zo stevig zal zijn als een matras met veren of viscoelastische matrassen.

Onderstel waarop de matras zal worden gelegd

Traditioneel werd het gebruik van houten latten voor latexmatrassen aanbevolen om een goede luchtcirculatie en ventilatie van het materiaal te garanderen. Tegenwoordig zijn er gestoffeerde bodems die dezelfde mate van ventilatie bieden.

Ideale latex matras hoogte

Aanbevolen wordt de kern ten minste 15 cm te laten bedragen en de totale hoogte van de matras meer dan 18 cm.

February 10, 2022 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar