Het belang van goed (zakelijk) Engels in jouw functie

Comments Off on Het belang van goed (zakelijk) Engels in jouw functie

Hoe vaak gebruik jij zakelijk Engels in jouw baan?

Er zijn maar weinig functies waar je nooit met Engels in aanraking komt. Zakelijk Engels is toch vaak de wereldtaal in onderlinge communicatie. Er wordt steeds meer internationaal gecommuniceerd maar ook in eigen land werken we met veel verschillende nationaliteiten. Daarbij is Engels vaak de voertaal. Goed communiceren in het Engels is dus belangrijk.

Je staat er misschien niet bij stil maar ongemerkt hebben wij al heel veel Engelse woorden die we dagelijks gebruiken. Omdat bedrijven vaak wereldwijd werken zullen medewerkers die hun talen spreken vaak een stapje voor hebben op anderen. Dus niet alleen in jouw functie is het relevant om goed zakelijk Engels te spreken maar je promotiekansen worden ook vergroot. Kun je een goede presentatie in het Engels geven, of een vergadering of conference call leiden dan heb je een streepje voor op collega’s van je.

Ga je solliciteren op een internationale functie dan zal je meestal een sollicitatiegesprek in het Engels hebben. Om te solliciteren naar functies binnen internationale bedrijven is het dus heel belangrijk om te weten hoe je een Engels cv en sollicitatiebrief schrijft.

Is mijn school Engels dan niet voldoende?

Een misverstand is dat school Engels bijna hetzelfde is als zakelijk Engels. Zakelijk Engels is echt een vak apart. Met school Engels kun jij je redelijk uit de voeten maken maar wil je professioneel communiceren dan gaat dat in zakelijk Engels.

Je hebt dan extra vaardigheden nodig, moet het verschil kennen tussen formeel en informeel communiceren en een bepaalde cultuurkennis zal je ook zeker helpen. Denk ook aan het voeren van (verkoop)gesprekken of onderhandelen in het Engels. Een zakelijk gesprek in het Engels is heel iets anders dan een gesprek met een vriend of vriendin.

Denk ook aan:

    De juiste grammatica gebruikenHet schrijven van zakelijk e-mails en brieven in het EngelsVaktechnische vocabulaireWoordenschat in Business EnglishOverleggen kunnen bijwonenRapporten kunnen opmaken in het EngelsVerkoopgesprekken voerenUitleg kunnen geven over een dienst of product

Communiceren in goed zakelijk Engels is dus heel belangrijk in jouw (toekomstige) functie. Je vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en komt eerder in aanmerking voor een internationale functie. Je gaat met een goede cursus Engels ook je zelfvertrouwen vergroten waardoor je makkelijker in het Engels communiceert. Ben je overtuigd?

December 16, 2019 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar