Het verschil tussen Italiaanse en Amerikaanse pizza

Comments Off on Het verschil tussen Italiaanse en Amerikaanse pizza

Pizza´s zijn enorm populair. Pizza´s zijn dan ook een van de meest gegeten maaltijden ter wereld en staan in de top tien van het meest gegeten voedsel. Al in de 17e eeuw werd er in het Italiaanse Napels voor het eerst over een pizza gesproken. Maar enkele eeuwen voordien bestonden er ook al vormen van de pizza. 


Kenmerkend aan een Italiaanse pizza is de dunne, krokante bodem. De bekende pizza Margherita (of de kale pizza) met enkel de toevoeging verse tomatensaus en mozzerella, is vernoemd naar de vrouw van de Italiaanse koning Umberto de eerste. Deze pizza vormde en vormt de basis voor ontelbaar veel andere pizza´s omdat deze met oneindig veel andere ingrediënten kan worden belegd.

 

De Italiaanse pizza deed door toedoen van Italiaanse immigranten in de 19e eeuw haar intrede in de Verenigde Staten. In de loop der tijd kreeg de originele Italiaanse pizza een nieuwe twist en ontstond de Amerikaanse pizza. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee pizza´s?

Kenmerken van de Italiaanse pizza

De échte Italiaanse pizza herken je direct aan de dunne, knapperige bodem, waar de Italianen erg veel aandacht aan besteden. De bodem wordt met de hand gemaakt en in een traditionele houten vuuroven worden gebakken. De tomatensaus wordt bereid met lokale (Italiaanse) gepelde tomaten. Op sommige Italiaanse pizza´s wordt alleen olijfolie van uitstekende kwaliteit gebruikt in plaats van tomatensaus. Ingrediënten op een Italiaanse pizza zijn groot, zoals flinke stukken ham en mozzarella. Fijn geraspte kaas of zeer klein gesneden ingrediënten gebruiken de Italianen niet. Ingrediënten als pompoen en aubergine zul je buiten Italië niet vaak op je pizza terugvinden. Laat de pizzasnijder maar in de keukenla liggen, echte Italiaanse pizza´s worden in zijn geheel geserveerd.

Kenmerken van de Amerikaanse pizza

Big, bigger, biggest. Een Amerikaanse pizza heeft een behoorlijk formaat, soms zijn ze zo groot als een autoband. De bodem van een Amerikaanse pizza is veel zachter en ook een stuk dikker dan die van een Italiaanse pizza. Met name de rand van de bodem is heel dik en krult een beetje omhoog. De Amerikaanse pizza wordt gevuld met een hoop kaas (mac ’n cheese) en zelfs hotdogs. Deze pizza´s bevatten veel meer vet dan de Italiaanse variant en zijn meestal wat ongezonder. Zeker bij fastfoodketens krijg je meestal deze Amerikaanse variant voorgeschoteld. In een luxe restaurant zal men je de Italiaanse variant aanbieden.

Een van de belangrijkste producenten en leveranciers van hoogwaardige kwaliteit deegbollen en pizzabodems is Monte Pizza Crust. Zij produceren zowel Italiaanse als Amerikaanse pizzabodems en, heel trendy, ook pizzabodems die uit groente zijn samengesteld. Bekijk het uitgebreide aanbod op montepizzacrust.com.

 

September 7, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar