Incassobureau: wat het doet en wat de voordelen zijn

Comments Off on Incassobureau: wat het doet en wat de voordelen zijn

Zelfs ondanks alle inspanningen om de economie te doen groeien, worden talloze bedrijven nog steeds door wanbetalingen getroffen. Om dit probleem te omzeilen, rekenen vele zakenlieden op de steun van een incassobureau. Hoewel dit soort dienstverlening niet nieuw is in de wereld, roept het toch twijfels op bij veel managers. Want wat doet het, welke voordelen kan dit bedrijf bieden en hoe kan Rechtnet advocaten Eindhoven jouw onderneming helpen groeien? Om deze en andere vragen te beantwoorden, hebben wij dit artikel opgesteld. Lees verder en leer meer over het onderwerp!

Wat is een incassobureau?

Een incassobedrijf is een onderneming die belast is met het innen van schulden van andere ondernemingen. Daarom is het een uitbesteder die de onderhandelingen met de wanbetalers voor zijn rekening neemt. Door middel van planning en strategie neemt een extern team contact op met de klanten en onderhandelt over hun schulden. Dit alles gebeurt op een snelle, professionele en vriendelijke manier.

 

Vergeet niet dat de omvang van de actie van deze partner afhangt van de behoeften van de contractant. Zij kan dus optreden in het gehele inzamelingsproces of slechts in een deel daarvan.

Welke diensten biedt een incassobureau aan?

Wanneer een incassobureau wordt ingeschakeld, heeft de beheerder toegang tot een grote verscheidenheid van diensten. Het proces kan immers al beginnen vóór het uitstel van een termijn. Het lijkt misschien verwarrend. Dit type operatie is echter vrij eenvoudig te begrijpen. Zie hieronder de hoofdlijnen van de prestaties van deze uitbestede onderneming!

Pre-handhavingsacties

Wanneer wij het hebben over maatregelen vóór de vervaldag, bedoelen wij de inspanningen die nodig zijn om te voorkomen dat de cliënt een wanbetaler wordt. Ze beginnen gemiddeld 15 dagen voor de uitgerekende datum en zijn preventief. Het doel is risicosituaties op te sporen, de cliënt aan zijn verbintenissen te herinneren en een betere cashflow voor de onderneming te garanderen.

Raadgevend herstel

Raadpleging van de invordering wordt ook beschouwd als een preventief proces, en wordt uitgevoerd in de periode tussen 1 en 30 dagen nadat de termijn is overschreden. In dit geval tracht het incassobedrijf de redenen voor de wanbetaling te begrijpen en begeleidt het de klant op de beste manier om zijn of haar schulden af te lossen, zodat hij of zij de schuld niet langer laat voortduren en de financiën van de contractant niet langer schade toebrengt.

 

 

February 10, 2022 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar