Seuren tafels voor ieder interieur

Comments Off on Seuren tafels voor ieder interieur

Als je een tafel zoekt om de inrichting van je huis compleet te maken kun je kiezen voor Seuren tafels. Deze tafels zijn van hout gemaakt en omdat dit een natuurlijk materiaal is, is iedere tafel uniek qua uitvoering.

Hardhouten Seuren tafels zijn altijd uniek

De tafels worden gemaakt van houten delen die aan elkaar gelijmd worden. Deze delen kunnen verschillen in grootte en omdat er bij hout van nature noesten of vergroeiingen kunnen zitten, wordt iedere tafel anders. Op die manier krijg je altijd een unieke tafel die niemand anders heeft. Als er grote oneffenheden zitten in het hout kan dit gewoon gebruikt worden om een tafel van te maken maar dan komen deze niet terecht op een in het oog springende plek maar bijvoorbeeld op de onderkant.

Diverse manieren om de tafels af te werken

De Seuren tafels kunnen worden geleverd in onbehandeld hout maar het kan ook behandeld worden indien gewenst. Hierbij kun je een keuze maken uit een afwerking met meubelolie, whitewash, grijswas of lak. Mede afhankelijk van welke soort afwerking je kiest onderhoud je de tafel op een andere manier. Als deze is behandeld met meubelolie wordt de houtkleur intenser maar dien je de tafel met regelmaat zelf te oliën. Met name als de tafel nog nieuw is, is een dergelijke behandeling zeker aan te raden. 

Whitewash of grijswas

Een tafel afgewerkt met whitewash of grijswas is niet goed bestand tegen contact met water dus dat dient zoveel mogelijk vermeden te worden. Schoonmaken doe je met een droge doek en als je de tafel één keer per jaar schuurt en opnieuw behandelt met whitewash of grijswas ziet deze er weer als nieuw uit.

Afwerking met lak

Heb je gekozen voor een afwerking met lak? Dan kun je de tafel wel afdoen met een vochtige doek indien nodig maar vaak is met een droge doek al voldoende. Voor de diverse afwerkingen geldt allemaal dat de tafels van massief hout gemaakt worden. Hout werkt onder bepaalde omstandigheden zoals verschillen in temperatuur. Met een constante temperatuur in het vertrek en een niet te hoge luchtvochtigheid voorkom je dat je tafel sneller slijt.

https://www.kokwooncenter.nl/onze-merken/seuren-tafels/
July 29, 2019 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar