Tips voor een sterk merk

Comments Off on Tips voor een sterk merk


Eén van de belangrijkste marketinginstrumenten voor bedrijven, is het creëren van een sterk merk. Je onderscheidt en positioneert jezelf als bedrijf met een sterk merk. Daarnaast zorgt een sterk merk ook voor
een groeiende klantenbinding en biedt het meer mogelijkheden voor het genereren van extra inkomsten. In dit artikel lees je een aantal tips voor het creëren van een sterk merk.

Onderscheidende merknaam

Het is belangrijk dat het merk niet te beschrijvend is, maar ook niet misleidend. Kies voor een originele naam die niet te lang is en blijft hangen. Dit is niet altijd heel eenvoudig en neem hier voldoende tijd voor. Heb je geen inspiratie? Maak een mindmap met alle namen die in je opkomen en schrijf op een blad op waar je als bedrijf voor staat.

Controle merknaam en logo

Je hebt een naam uitgekozen en nu wil je zeker weten dat je deze naam kunt gebruiken. Een eerste stap is zoeken via Google. Typ je merknaam in en kijk wat er in de zoekresultaten tevoorschijn komt. Daarnaast kun je ook zoeken in het Handelsregister van Kamer van Koophandel. Wil je nog een extra check? Neem contact op met een merkenbureau. Zij kunnen onderzoek doen in een database en je vertellen of het mogelijk is de naam te gebruiken.

Registratie

Inmiddels weet je of de merknaam gebruikt kan worden en is de volgende stap de merknaam te registreren. Ook dit kun je doen bij een merkenbureau en daarnaast kun je ook gelijk nadenken over het logo van het merk. Na het registreren ontvang je het registered-teken zodat klanten op de hoogte zijn van de registratie.

Goede basis

Een goede basis hebben als bedrijf is enorm belangrijk. Als nieuw bedrijf moet je nog veel leren en ben je er nog lang niet met alleen een merkregistratie. In het begin is het handig contact op te nemen met een adviesbureau die je op weg helpt. Een merk heeft ondersteuning nodig en zorg ervoor dat je hier voldoende in investeert.

Consistentie

Vergeet niet na je merkregistratie de registratie up-to-date te houden. In sommige gevallen komt het nog weleens voor dat de merknaam later veranderd of misschien ook het logo. Het is belangrijk dat je dit op tijd doorgeeft bij een merkenbureau zodat je geen boetes ontvangt.

Verder is het succes de consistentie binnen het bedrijf. Dit geeft klanten rust en vertrouwen. Probeer niet te veel verschillende wijzigingen door te voeren om het vertrouwen van je klanten te verliezen.

April 28, 2020 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar