Blog

4 tips voor het vervoeren van gevaarlijke goederen

Comments Off on 4 tips voor het vervoeren van gevaarlijke goederen

Heb jij je wel eens afgevraagd welke factoren een rol spelen bij de transport van gevaarlijke goederen, zoals explosieven, besmettelijke stoffen of zelfs radioactief materiaal? In dit artikel zetten wij een aantal aspecten op een rijtje die van vitaal belang zijn bij het veilig vervoeren van goederen die een gevaar kunnen veroorzaken. 

Scheid de goederen op de juiste manier

Om te voorkomen dat verschillende soorten gevaarlijke goederen niet met elkaar in aanraking komen, moeten diverse goederen in aparte containers opgeslagen worden. Bij sommige chemicaliën is het tevens van belang dat er volledig aparte voertuigen ingezet worden. Het op de juiste manier scheiden van gevaarlijke goederen waarborgt de veiligheid van de transport en minimaliseert de kans op het vrijkomen van schadelijke stoffen of schade aan andere producten. 

Ken de voorschriften en regelgeving 

Om het vervoer van gevaarlijke goederen correct te beheren, moet er speciale aandacht besteed worden aan de bijbehorende voorschriften. Dergelijke regelgevingen houden zich met name bezig met de indeling van gevaarlijke stoffen, de kenmerken van de verpakking, de kwalificatie van chauffeurs en de constructie van het voertuig en de opslag. Aangezien deze regelingen met regelmaat moeten worden aangepast, is het belangrijk dat men zich op de hoogte blijft houden van de eventuele ontwikkelingen. 

Zorg voor de juiste transportdocumentatie

Bij het vervoer van gevaarlijke goederen zullen toezichthouders veel aandacht besteden aan de juiste transportdocumentatie. Het is daarom van cruciaal belang om transportdocumenten bij de hand te hebben die alle vereiste informatie verstrekken over de goederen die in het voertuig worden vervoerd. Enkele belangrijke vereisten van typische transportdocumenten zijn de naam en het telefoonnummer van de afzender, evenals een duidelijke beschrijving van de gevaarlijke goederen die aan specifieke richtlijnen moeten voldoen.

Besteed specifieke aandacht aan het lossen van gevaarlijke goederen

Bij het lossen van gevaarlijke goederen is het belangrijk dat de diverse veiligheidsprotocollen die van betrekking zijn, nauwkeurig worden nageleefd. Denk er bijvoorbeeld aan om alle mogelijke obstakels te minimaliseren die een gevaar kunnen vormen voor het lossen van de goederen. Houd er tevens rekening mee dat de juiste veiligheidsproducten aanwezig zijn op de plaats waar de gevaarlijke goederen geleverd moeten worden, zoals beschermende kleding en andere hulpmiddelen die de veiligheid tijdens het lossen waarborgen. 

 

Ben je op zoek naar een carrière in de logistiek? Neem dan eens kijkje bij Broekman Logistics, een van de grootste Nederlandse logistieke organisaties die werkt aan wereldwijde logistieke serviceoplossingen via internationale kantoren over de hele wereld.

 

https://www.broekmanlogistics.com/en/home%20
September 6, 2021 |
Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar