Uitgedroogd gevoel? Zo zorg je ervoor dat jouw lichaam gehydrateerd blijft!

Comments Off on Uitgedroogd gevoel? Zo zorg je ervoor dat jouw lichaam gehydrateerd blijft!

Uitgedroogd gevoel? Zo zorg je ervoor dat jouw lichaam gehydrateerd blijft!

We hebben allemaal wel eens last van een droge mond of een uitgedroogd gevoel. Bijvoorbeeld wanneer we geen water hebben gedronken tijdens het sporten. Af en toe wat minder drinken kan geen kwaad, maar het moet geen gewoonte worden. Hoewel een goede hydratatie van het lichaam ontzettend belangrijk is, is het niet altijd even makkelijk om voldoende te drinken. Ben je benieuwd hoe je er toch voor kunt zorgen dat jouw lichaam gehydrateerd blijft? Lees dan even onderstaande blog!

 

Waarom is een goede hydratatie van het lichaam zo belangrijk?

Wist je dat het overgrote deel van ons lichaam uit vocht bestaat? Zonder vocht kan ons lichaam niet (goed) functioneren en kunnen er allerlei gezondheidsklachten optreden. Een droge mond is er daar slechts ééntje van. Ook andere klachten die we vaak aan iets anders wijten, zoals problemen met de concentratie, duizeligheid, vermoeidheid, dubbel zien en hoofdpijn, ontstaan veel vaker door een slechte hydratatie dan dat we willen geloven. Om uitdroging en beschadigingen aan onze organen te voorkomen is het daarom ook belangrijk dat we onze vochtbalans goed op peil houden.

 

Waarom is het niet altijd even makkelijk om voldoende te drinken?

Dat de waterconsumptie onder Nederlanders een punt van aandacht is, blijkt wel uit diverse onderzoeken van de afgelopen jaren. Hieruit is helaas duidelijk naar voren gekomen dat wij gemiddeld genomen onder de ADH, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, zitten. Hoewel deze grens eigenlijk niet zo heel schrikbarend hoog ligt met 1,5 tot 2 liter vocht per dag, lukt het velen van ons niet om voldoende te drinken. Dit komt vooral door alle drukte en hectiek van alledag, op school en op het werk. Er even goed voor gaan zitten om een kopje koffie of thee of een glas water te nuttigen zit er vaak niet meer in. En achter het bureau blijft het kopje of het glas meestal onaangeroerd staan.

 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn lichaam toch gehydrateerd blijft?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij simpel: laat eens waterflessen bedrukken van Loopper. Bij deze aanbieder kun je verschillende soorten waterflessen laten bedrukken met jouw eigen ontworpen opdruk. Zo’n mooie bedrukte fles maakt het drinken van water niet alleen aantrekkelijker, vanwege de grotere inhoud dan een standaard glas, zorgt het er ook nog eens voor dat je vanzelf meer vocht binnenkrijgt. Win-win dus!

 

https://www.loopper.com/
August 1, 2022 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar