Vertalen, waarom en voor wie? Als je dat weet, liggen de kansen voor het oprapen

Comments Off on Vertalen, waarom en voor wie? Als je dat weet, liggen de kansen voor het oprapen

Wanneer je op Google de term ‘vertalen’ invult, heb je binnen 0,32 seconden meer dan 28.000.000 zoekresultaten. Van een Wikpedia-pagina met uitgebreide uitleg over wat vertalen inhoudt, tot applicaties die vertalingen kunnen uitvoeren. Van tips over welke vertalingen beëdigd moeten zijn, tot reclamefilmpjes van vertaalbureaus; vertalen is en blijft een hot topic. Niet zo gek als je bedenkt dat de wereld door het wereldwijde web – het woord zegt het al – eigenlijk alleen maar kleiner wordt.

De wereld wordt met de dag kleiner

Het is vandaag de dag bijvoorbeeld geen probleem meer om de menukaart van een restaurant aan de andere kant van de wereld te lezen. Een paar klikken, en je kunt weken van tevoren al kiezen wat je op vakantie wilt gaan eten. Social media heeft de wereld ook tot een ‘dorp’ gemaakt, het is geen enkele moeite om in contact te blijven met vrienden die aan de andere kant van onze planeet wonen.

Kansen op wereldniveau

Ook zakelijk gezien liggen de wereldwijde kansen voor het oprapen. Met dank aan de hedendaagse technologie, kunnen productielocatie en afzetmarkt aan twee verschillende kanten van een oceaan liggen, het is slechts een kwestie van de juiste personen vinden en bij elkaar brengen. Je moet dan wel in staat zijn te communiceren in de juiste taal, met zowel leveranciers, als klanten. Wanneer een bedrijf voor het maken van omzet afhankelijk is van internet, is een behoorlijke talenknobbel geen overbodige luxe. Voor het bereiken van buitenlandse afnemers is het hebben van een meertalige website onontbeerlijk.

Tip voor kwaliteit

Laat het vertalen van je website altijd over aan een professional! Het zou zonde zijn als je kansen misloopt omdat de vertaling van je website niet helemaal top is. Wanneer je hiervoor een vertaalbureau inschakelt, kun je in één keer de tekst van je website in meerdere talen laten vertalen. Geen omkijken meer naar en gegarandeerd kwaliteit. Kom maar op met die nieuwe afzetmarkt!

July 12, 2019 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar