Wat is een prefab aanbouw?

Comments Off on Wat is een prefab aanbouw?

Wanneer je een aanbouw wilt laten plaatsen, zijn er een hoop dingen waar je vervolgens aan moet denken. Er moet immers een plan gemaakt worden en je moet beslissen wat voor aanbouw je precies wilt laten plaatsen. Je hebt hierbij ook de keuze uit een prefab aanbouw en een op maat gemaakte aanbouw. Hieronder leggen we je uit wat een prefab aanbouw precies is.


Wanneer je dus kiest voor een aanbouw,  moet je onder andere kiezen tussen het laten plaatsen van een prefab aanbouw, of een op maat gemaakte aanbouw. Het moge duidelijk zijn wat een op maat gemaakte aanbouw is, maar wat is dan een prefab aanbouw? 

Prefabricage

Prefab staat voor prefabricage. Een prefab aanbouw is dan ook een aanbouw die van tevoren al gemaakt is. Het is een aanbouw die met vaste afmetingen waarvan de elementen vooraf al in de fabriek of werkplaats zijn gemaakt. Op locatie worden die elementen dan in elkaar gezet en vervaardigd tot een aanbouw. Prefab betekent dus voorgefabriceerd.

De voordelen van prefab

Een prefab aanbouw heeft behoorlijk wat voordelen. Aangezien de aanbouw namelijk vooraf al gemaakt is, kan deze relatief snel en gemakkelijk geplaatst worden. Zo ben je niet lang bezig met constructie. Verder maakt het feit dat een prefab al grotendeels voorgebouwd is, de aanbouw een stuk goedkoper. De kosten van een aanbouw liggen dus veel lager dan die van een op maat gemaakte aanbouw. Dit is een groot voordeel, want een aanbouw is zeker niet goedkoop. Door dus voor een een prefab aanbouw te gaan, ben je een stuk minder geld kwijt. 

De nadelen van prefab

Er zit eigenlijk maar één echt nadeel aan een prefab aanbouw, maar voor sommigen kan dat wel meteen een flink nadeel zijn. Prefab is namelijk niet op maat gemaakt en je zit dus vast aan vaste maten en afmetingen. Je bent daarom niet helemaal vrij met het indelen en inrichten van je aanbouw. Voor de meeste mensen die een aanbouw laten plaatsen, werken de standaard afmetingen echter prima. Het is dus maar net wat je wil.

October 21, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar