Wat is factoring en waarom is het relevant voor u?

Comments Off on Wat is factoring en waarom is het relevant voor u?

Heeft u interesse in groeimogelijkheden voor uw bedrijf? Wacht dan niet langer en lees meer over de vooruitstrevende wijze waardoor u uw werkkapitaal kunt financieren.  

Waarom deze methode bijdraagt aan de groei van uw bedrijf  

Het is vaak lastig om een krediet aan te vragen bij een bank. Dit kost veel tijd en de hoogte van het krediet is ook niet altijd naar wens. Een goede oplossing voor deze problemen is factoring. Maar wat is factoring nou eigenlijk? Als u interesse heeft in deze methode kunt u zich aansluiten bij een factormaatschappij. Zo’n maatschappij geeft u de mogelijkheid om een voorschot te ontvangen van uw openstaande facturen. Als u een factuur doorstuurt dan ontvangt u vaak tot wel 98% van het ingediende bedrag terug. De snelheid van uitbetaling van factormaatschappijen varieert. Zo kunt u bij enige maatschappijen uw geld al ontvangen binnen een uur. Het kan ook zo zijn dat dit 24 uur tot twee werkdagen duurt.

U verliest geen tijd meer door te wachten op facturen die pas na langere tijd betaald worden. Dit is erg gunstig voor snel groeiende bedrijven, bedrijven met MBO’s en MBI’s of voor bedrijven die snel een doorstart willen maken.

Factormaatschappijen hebben vaak de mogelijkheid om het debiteurenbeheer of het risico van wanbetalers op zich te nemen. U hoeft zich niet meer te laten afleiden door het debiteurenbeheer. Wilt u dit toch zelf in uw eigen beheer houden? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. 

Elke factormaatschappij hanteert andere regels, denk hier dus aan als u kiest voor een bepaalde maatschappij. Als u zich aansluit bij een factormaatschappij kunt u veelal een financiering ontvangen die twee keer hoger is dan bij een bank. Ook wat betreft de betalingstermijn is een factormaatschappij coulanter. Als u kiest voor deze methode hoeft u dus geen zorgen meer te maken over de liquiditeit van uw bedrijf. Laat u niet meer terug houden en behoud uw focus op de toekomst.

 

April 22, 2020 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar